0888 877 322     0896 856 083

Топлоизолация с неопор (Neopor BASF)

NEOPOR е революционен топлоизолационен продукт от ново поколение. Технологичните новости, разработени от лабораториите на BASF, вече са в България. Качествата и предимствата на Неопор го правят идеален продукт зашумо- и топлоизолация на сгради, като след използването му се постига невероятен енергоспестяващ ефект. Топлоизолационният лист Неопор е представен в графитеносив цвят, разкриващ тайната-графитените частици! Те възпрепятстват топлинното лъчение като отразяват излъчването, намалявайки чувствително топлинното поглъщане на материала, постигайки новото дълго търсено качество – радиационна устойчивост. Графита като материал има свойството да отразява и разсейва лъчението. Същевременно графитните частици значително подобряват шумоизолационните и топлоизолационните свойства на строителния стиропор EPS-F.

Добрата топлоизолация която се постига с Неопор на практика спестява до 60% от използваната енергия. С течение на времето тази енергия придобива значителни размери(като пари) и малко по малко инвестицията ви за топлоизолация се изплаща.
Графитът, уникален със своите свойства, отразява и възпрепятства преминаването на инфрачервените и UV-лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация в сградата. Това става при спазена дебелина на топлоизолационни листове между 5-10cm и подходяща фасадна плътност.
Чрез направените опити в лабораториите на BASF е доказано че графитът увеличава неколкократно шумопоглъщането, отразява голяма част от слънчевата светлина и вредните UV-лъчи. Направената топлоизолация с Неопор е чудесен начин за възстановяване на старите фасади, постигайки се оптимална енергийна ефективност и опазване на околната среда. Външната топлоизолация с Неопор предпазва сградите от широките температурни колебания като се намалява риска от евентуално нарушаване здравината и естетиката на новата фасада. Спестяването на енергия е оптимално само когато дебелината на Неопор е съобразена с дадените климатични условия на местността.

PENTACON DIGITAL CAMERA
Част от предимствата на Неопор пред другите топлоизолационни продукти:
– намалява енергийните разходи на домакинствата
– прекъсва „топлинните мостове“ като не са необходими сложни изчисления като за обличане на трегерите и другите бетонни части с по-плътен продукт(какъвто проблем има при EPS например)
– високи топлоизолационни качества дори и при малки дебелини на плочите
– висока устойчивост на влага
– неподвластност на всякакви атмосферни условия
– размерите са непроменливи във времето
– Неопор е „дишащ“ топлоизолационен продукт
– Неопор е 100% рециклируем, помагайки за опазването на околната среда
Неопор се използва и при всички останали описани случаи където се използва и EPS (виж статията „Строителен стиропор“)

Неопор е най-оптималния материал за фасадна топлоизолация, само когато са спазени минимална дебелина на плочите и е поставен Неопор с подходяща плътност- не по-различна от конкретизираната „фасадна плътност на продукта“ – виж Цени!