0888 877 322     0896 856 083

Качествената топлоизолация – възвращаемост само след 4-5 години

По последни проучвания българското домакинство изразходва 60-80% от енергията за отопление, охлаждане и топла вода. Потенциалът за икономия на топлинна енергия е огромен. Със съвременните системи за външна изолация достигате оптимален икономически процент на спестена енергия, а не след дълго (около 4-5 години при нормална експлоатация) дори възвръщате средствата си. Виж статията Някои причини за полагане на фасадна топлоизолация . Оптималното проектиране на топлоизолационната система намалява загубата на топлина през външните стени. При правилно полагане ефектът е моментален- особено, ако монтажа се изпълнява през студените дни. Вътрешната част на сградата остава за по-дълго топла през зимата и аналогично по-хладна през лятото.
С две думи- качествената изолация действа като един „скъп и модерен термус“. Това е един от малкото инвестиционни проекта в жилищния и енергиен фонд, който да възвръща инвестицията си за кратки срокове и паралелно с това да предлага нова визия, по-висок комфорт за обитателите и разбира се – по-високата цена на сградата е вече факт. Самият процес изграждане на топлоизолационна система е сложен, а грешките, които могат да се получат от некомпетентност и самоинициативност са изключително много. Статистиката показва че всички проблеми възниклали след полагането на външна топлоизолация са  вследствие на:

– Неправилен монтаж.
– Икономисване на основни и незаменими компоненти на системата като: дюбели, ъгли по завършващите краища и др.
– Избор на неподходящ топлоизолационен материал.
– Избор на слабо паропропусклив материал, който е неподходящ за външна топлоизолация.
– Избор на топлоизолационен материал, който е предназначен за: „работна фуга“ между сгради, за топлоизолация на под, с ниска плътност, неправилно съхранен.
– Използването на слаби мазилки за финишно покритие, които не отговарят на нормативните изисквания за „необходим и достатъчен слой“.
– И още много, много, много неправилни „решения“ на топлоизолации,  които постоянно виждаме по сградите в страната ни.

Полагането на топлоизолация трябва да се извършва само и единствено от качествен и обучен персонал, за да се възползвате от реалните плюсове на външната топлоизолация и новата визия на вашия дом! За сто процентова икономия на енергия е нерелно да се споменава, но със сигурност, ако бъдат спазени основните правила и технически норми за съхранение и монтаж, разходите ви ще бъдат значително намалени. Намаляване на топлинните загуби през външните стени е възможно да се осъществи само със системите за топлоизолация.

lageraaaaaaaaa
Само при качествено саниране:

– Увеличава се вътрешната температура на стените.
– Увеличава се топлинния комфорт за обитателите.
– Намалявате разходите за отопление над  40-50%. Фактор зависещ изключително много от конкретните местност, дадени климатични условия, дебелина на изолационния материал и др.
– Решавате проблема с неприятния конденз върху вътрешната повърхност на външните стени.
– Решавате изключително неприятния и трудно решим проблем с мухъла в студените ъгли на стените.
– Неприятните течове от външните стени и цепки около дограмата са вече история.
– Увеличава се защитата от корозия на армировката в бетона.
– Повишава се топлинната устойчивост на сградата от външните температурни колебания топло/студено.
– Подобряват се  условията на живот. През лятото е прохладно, а през зимата-топло.
– Не на последно място, вече ще живеете в реновирана сграда с нов екстериор.

А сега всичко това получавате на по-ниски цени.

Инвестирате средства за топлоизолация, увеличавате топлинния комфорт на дома си, а комфортът  е здраве, за вас и поколенията след вас.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA