0888 877 322     0896 856 083

Саниране на апартамент. Частично или цялостно саниране на апартаменти – какво да изберем?

Дори и във времена на всекидневно коментиране на темата за европейските субсидии за съфинансиране присаниране на жилища, все повече българина инвестира в частичното изолиране на апартамента си, а ефект има… не сто процентов, но има. Разбира се при цялостната топлоизолация на сградата ефектът е 100%, но често това е  утопичен модел за българския манталитет и търпение.

Под саниране на апартамент се приема целият комплекс от мерки за „оздравяването“ му, включващ редица мероприятия, най-важното от които е полагането на утвърдена топлоизолационна система. При полагане на  топлоизолацията на един апартамент е важно застъпването на горните и долни плочи на съседните етажи. Това ще рефлектира върху крайната цена, която ще платите (ще бъде около 20-25% по-висока), но няма да сте зависими от съседите си и тяхното моментно финансово състояние, както и от желанието им да инвестират в обновлението на фасадата. Но ще получите много предимства без да се налага да чакате някакъв период от време, през което да трябва да убеждавате съседите си да санирате сградата или поне входа  си групово. При изолация на един апартамент не може да получите всички „привилегии“, които предлага цялостното саниране, но ще решите редица проблеми.

PENTACON DIGITAL CAMERA

PENTACON DIGITAL CAMERA
Предимства на частичната топлоизолация:

-Увеличавате цената на своя апартамент многократно над инвестираната сума.
-Значително намалявате разходите за жилищно отопление, в границите на 60-80% в зависимост от качеството на системата за изолация.
-Премахвате всички предпоставки за развитието на плесен и мухъл във вашия апартамент.
-Подобряване на топлинния комфорт в апартамента.

Предимства на цялостното саниране:

-Многократно намалявате сметките си енергийни нужди.
-Подобрявате комфорта на обитаване в цялата сграда.
-Увеличавате стойността не само на цялата сграда, а и на всеки отделен апартамент.
-Придавате нов завършен и естетичен вид на цялата сграда.
-Подобрявате техническото състояние на сградата. Особено важно при панелните сгради, където сериозен проблем са язвите и проблемите възникнали от панелните фуги. При външното изолиране на един или малка група апартаменти, решавате проблема с фугите само на санираните етажи, а над и под тях панелните фуги остават не ремонтирани – предпоставка за бъдещ конструктивен проблем.
-Ограничавате проблема с развитието на мухъл и плесени – чест проблем получаващ се в неизолираните апартаменти и етажи от една полу изолирана сграда.
-Подобрявате акустичния комфорт в интериорните пространства на апартаментите в сградата
-И не на последно място – при саниране на апартаменти или цялостно саниране на къщи   и сгради ще получите от нас много по-добри ценови оферти поради по-голямата площ за топлоизолация. Ще може да кандидатствате и за европейски субсидии и съфинансиране от редица инстанции.

PENTACON DIGITAL CAMERA