0888 877 322     0896 856 083

Саниране на къщи през 2016 година – цени и отстъпки за саниране на къща

Къщите са огромна част от сградния фонд в България, а както е все известно преди няколко години не беше задължително да се извършва саниране на къща още при строежа. Първо ще споменем за този вариант – Загубите през неизолираните стени са огромна част, затова са налице няколко основни причини за саниране на къщи. От икономическа гледна точка ще плащате много по-ниски сметки и ще повишите цената на сградата. От техническа гледна точка, полагането на топлоизолация по фасадите на къщата увеличават защитата й и съответно се удължава нейния живот. При саниране на къщи се предотвратяват течове и корозия на основните структурни елементи, които биха възникнали от повредената мазилка и конструкция. При саниране на къща се предотвратя развитието на мухъл, повишава се температурата и се подобрява акустиката. Естетически получавате нова фасада.

За саниране на сгради предимно се използват стандартни топлоизолационни системи от стиропор, неопор, каменна вата и XPS (Fibran). Стиропорът и неопорът са мосово предпочитани като през последните 2-3 години неопорът надделява в процентното съотношения поради завишените си изолационни свойства и по-стабилната си клетъчна структура. За да изберете оптималния за вас изолационен продукт за саниране на къща може да прочетете подробните ни статии за неопор. Каменната вата е скъпа система за топлоизолация и ако някой реши да инвестира в т.нар. вечна изолация, то това ще бъде при саниране на къщи. В къща е много по-голяма вероятността инвеститорът да търси по-голям изолационен ефект и дълготрайност на инестицията, отколкото при частичното саниране на апартамент например.
Относно XPS-a – той има неизменна част от изолацията в една къща, но трябва да бъде положен там, където ще върши работа, именно в бетонните елементи и в основите на сградата (т.нар. периметърна топлоизолация).

 

PENTACON DIGITAL CAMERA

Съвсем накратко ви предложихме основните подходящи варианти за саниране на къщи, както и факти по проблема защо да топлоизолираме. При саниране на стари къщи можем да ви предложим целия комплект от решения за постигане на изключително добра енергийна ефективност и многократно намаляване на сметките ви за разход енергия. Ако вашата къща е с по-голяма площ, предлагаме специална отстъпка от 10% от нашите цени за саниране на къщи .

Стана ясно за къщите в заварено положение, които не са изолирани по време на техния стоеж. Относно новите къщи и сгради – В сила е наредба, задължаваща саниране на всяка новострояща се къща, сграда да бъде изолирана и то с определена дебелина, плътност и качество на топлоизолацията. В този случай, за получаване разрешителните за строеж е задължително в проектната документация да бъде заложен и подробно описан вида и дебелината на изолационния материал по различните структурни елементи в къщата. Саниране на тези нови къщи се извършва под формата на полагане топлоизолационна система, в която най-често са вложени материалите, за които писахме по-горе. При саниране на къща с по-голяма площ, също предлагаме отстъпка от 10% от основните ни цени.

Ако все още се колебаете, разгледайте част обектите, които сме изпълнили в галерия!

marchaevo